top of page

ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ στην Βιβλιοθήκη


Πέμπτη 13/7/2018 και ώρα 11:00-13:00 έγινε το εργαστήριο ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ : Έργα τέχνης με όλες τις αισθήσεις της Καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2018 “Αγαπημένα Δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο”, της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Για παιδιά 6-12 ετών, με τον Βισέντε Καντόν, 11-1μμ.

Σήμερα, στο εργαστήριο του κ. Καντόν, που στήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης μας, μιλήσαμε για το βιβλίο Τα φαντάσματα του Θεόδωρου Παπαγιάννη. Αφού γνωρίσαμε τον καλλιτέχνη, είδαμε τα πιο αντιπροσωπευτικά του γλυπτά ( ΤΟΤΕΜ ). Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα και έλεγαν το καθένα τι του θυμίζει αυτό που βλέπει. Είχαν πολλές ιδέες για αυτό που αντίκριζαν. Ήταν εντυπωσιακό τα πόσα διαφορετικά πράγματα βλέπει τo καθένα παιδί στο ίδιο έργο. Στη συνέχεια έγινε η πρόταση να φτιάξουν όλα τα παιδιά “ΤΟΤΕΜ” με τα υλικά που είχαν φέρει από το σπίτι τους και να συμπληρώσουν σε ένα έντυπο τα υλικά που χρησιμοποίησαν.

Χωρίστηκαν σε 5 ομάδες 3-5 ατόμων και ξεχύθηκαν στη δουλειά. Έφτιαξαν καταπληκτικές και πρωτότυπες κατασκευές (με λίγη βοήθεια από τους γονείς τους), που φωτογραφήθηκαν δεόντως μαζί και χώρια από τους δημιουργούς τους. Ήταν υπέροχα!!!



Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page